Fotograaf Amsterdam

Fotograaf Amsterdam

Fotograaf Amsterdam

Tips voor het maken van effectieve headshots

Er zijn twee essentiële tips voor het maken van effectieve headshots: positioneer het onderwerp (bijv. headshot van een advocaat) en positioneer de camera. Door het onderwerp correct te positioneren, krijgt het portret het flatterende effect. Maar het is niet nodig dat exact dezelfde foto wordt genomen van elke persoon die solliciteert. Een andere fotograaf met verschillende soorten apparatuur kan verschillende resultaten opleveren.

Raad eens welke vijf fouten er zijn gemaakt bij het fotograferen van mensen.

1. Niet weten in welke positie het onderwerp moet staan

Wanneer een hoofdopname wordt gemaakt, ligt het onderwerp meestal op de grond, met het gezicht naar beneden. De vuistregel voor houdingen is om laag in de stoel te liggen. Maar sommige deskundigen zijn het erover eens dat men zelfs een beetje naar voren kan staan ​​of zelfs iets naar voren kan leunen om het hoofd in het frame te passen. Het doel van fotografie is om de omtrek van de omtrek van het lichaam te zien terwijl het beweegt.

Dus als het onderwerp naar voren leunt, legt de fotograaf de omtrek vast. Als de stoel voor een spiegel staat, legt de fotograaf de schaduw onder de stoel vast.

2. focussen op de ogen

Scherpstellen op de ogen is een onvermijdelijke fout bij het maken van foto's van mensen. De ooglijn is het meest voorkomende gebied voor fouten. Soms kunnen zelfs leerlingen verkeerd kijken. De oogschaduw neemt de plaats in van de schaduw van de pupil op het gezicht.

Als de oogschaduw het onderwerp niet flatteert, is het een verloren foto. Het is beter om een ​​foto van volledige lengte op normaal formaat te laten maken en met een tele-opname te maken, dit geeft een natuurgetrouwe uitstraling. Sommige filmografen gaan zelfs zo ver dat ze het eyeful deel van de foto verwijderen en laten zien wat er nog over is, zodat je je gezicht op de foto kunt zien!

3. Geen leerling zijn van de fotograaf

Een enthousiaste amateur, die graag fotografie wil leren, zal veel dingen proberen die hij zelf niet toepast bij het maken van goede hoofdfoto's. Hij kan Nathaniel zijn onderwerp proberen te geven of proberen wat zijn vriend doet. Hij kan van streek zijn over hoe zijn vrienden hem imiteren terwijl hij het niet doet; evenzo, als een fotograaf zijn eigen look maakt, vindt hij het moeilijk om het te kopiëren.

Het is het beste om je in te spannen om te begrijpen wat de fotograaf bedoelt als hij zijn hoofdfoto's maakt. Hij zal op zoek zijn naar iets nieuws en aantrekkelijks om naar te kijken. Jij, de fotograaf, moet begrijpen waar de fotograaf naar op zoek is en wat voor effect hij zijn publiek wil geven. Dan kunt u er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u dat in uw functies opneemt.

4. Niet natuurlijk zijn

Zo natuurlijk als sommige niet, onnatuurlijk zijn voor de camera is een andere fout die fotografen vermijden. Als u gaat zitten om een ​​portret te laten maken, vermijd dan onderuitgezakt te zitten alsof u iets zoekt om over te leunen. Als de fotograaf je rechtop laat poseren, zorg er dan voor dat je recht in de camera kijkt. Hoe natuurlijk sommigen ook zijn, als je rechtop gaat staan, zullen ze er aandachtiger uitzien en meer geïnteresseerd zijn in de shoot.

Meerdere keren op en neer kijken tijdens een fotoshoot kan je helpen om ontspannen te blijven. Zodra u zich op uw gemak voelt, kunt u doorgaan met het maken van meer foto's.

5. Overdrijven

Dit is waarschijnlijk te verwachten, maar overproductie kan nog steeds beter aan een andere amateur worden overgelaten. Wanneer de fotograaf zijn of haar grenzen nadert, is het niet nodig om te overdrijven. Het resultaat is een scherper beeld met fijnere details. Dit kan verloren gaan in een onscherpte, wat betekent verlies in dynamisch bereik en contrast.

Stel je ook voor dat je lange tijd voor felle lichten staat. U kunt vermoeide ogen krijgen die de iris van uw oog verkleuren. vervaag het en je hebt een beschermend vizier over je oog. vervaag het en u verliest het detail van het onderwerp op de foto. vervaag het en je hebt een ablocksome afbeelding.

Bij fotografie is het, net als bij acteren, belangrijk om dingen goed te doen. De lange weg afleggen om alleen maar te worden aangeboden om in een studio te repeteren, is een verspilling van tijd en geld. Als je je niet op je gemak voelt voor een camera, zoek dan een andere baan om iets in je stad te doen. Een vriend, een familielid of een coyote als je rijk genoeg bent, kan aan je eisen voldoen.